Košík  

product (prázdny)

Kategórie



AKCIA

  • Časopis Cake Craft & Decoration August 8/2015
  • 6,60 €
    5,40 €

Všetky akcie

Odber noviniek

Pravá čokoláda- otvorená kategória

Pravá čokoláda
Rozdiel medzi pravou čokoládou a čokoládovou polevou je najmä v zložení a spôsobe použitia.

ČOKOLÁDA je zmes z kakaovej masy a kakaového prášku, ku ktorým je podľa druhu pridávaný napríklad: cukor, sušené mlieko, kakaové maslo, mandle, orechy, príchute.
Prostredníctvom takzvaného „konšírovania“ (miešania a trenia surovín pri teplote približne 34°C) získa hmota jemnú konzistenciu.

Podľa pomeru miešania kakaa, cukru a kakaového masla vznikajú rôzne druhy čokolády (od sladkej po horkú). Iné druhy tukov nesmú byť pridávané, ináč by musela byť táto hmota označená ako poleva.

Pravá čokoláda NEOBSAHUJE stužený tuk, iba kakaové maslo a je určená na jedenie, výrobu praliniek, dekorácií, ozdôb, ako základ kvalitných plniek, na prípravu čokolády na pitie, fondue a pod.

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA naopak, spravidla obsahuje stužený tuk a používa sa na polievanie zákuskov, tort. Zvyčajne sa riedi so stuženým tukom a olejom pre dosiahnutie optimálnych výsledkov.